Rosa Alarcón

Alarcón serà la nova portaveu municipal del PSC. Foto: Marta Casado Pla/ACN

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, incorporarà a partir d’ara la cartera de Mobilitat, fins ara responsabilitat de Rosa Alarcón, a les seves competències. Per fer-ho possible, Mobilitat passarà a l’àmbit d’Ecologia Urbana. Bonet assumeix també la presidència de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET).

D’altra banda, Alarcón serà la nova portaveu del grup municipal socialista i s’incorpora, per tant, a la Junta de Portaveus, responsabilitat que afegeix a la regidoria del Districte d’Horta-Guinardó, on seguirà mantenint el càrrec.

Segons ha explicat aquest divendres el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, aquests canvis –també s’ha anunciat la incorporació de Pau Solanilla com a comissionat de Promoció de Ciutat– responen a la voluntat del govern de reforçar el posicionament estratègic de Barcelona en el context post-Covid, vinculant la mobilitat a la digitalització, la sostenibilitat i els projectes de gestió intel·ligent i electrificació relacionats amb els projectes que l’Ajuntament ha presentat als fons Next Generation EU.