El nou pavelló destaca per la seva sostenibilitat. Foto: Línia Nou Barris

El projecte del CEM (Centre Esportiu Municipal) Turó de la Peira, dissenyat pels arquitectes Anna Noguera i Javier Fernández, ha guanyat el Premi Mapei 2019, un guardó que reconeix l’aposta per projectes arquitectònics sostenibles que també destaquen per les bones pràctiques que contribueixen a fer evolucionar la manera de construir.

El jurat del guardó ha destacat que l’edifici és un exemple d’adaptació al seu entorn i, al mateix temps, de millora del barri. També ha valorat que el nou equipament s’ha convertit en un objecte paisatgístic i que, des d’un punt de vista més tècnic, el projecte ha resolt totes les dificultats amb estratègies bàsiques com ara la il·luminació natural, que ha servit per crear espais de gran qualitat.

Un cop conegut el premi, els dos arquitectes responsables es van mostrar molt satisfets i van destacar que la sostenibilitat és part intrínseca de l’edifici.

Aquest premi podria no ser l’últim que rep el projecte del CEM Turó de la Peira, ja que també és finalista dels premis internacionals WAF en dues categories: la d’edificis esportius i la de l’ús de fusta certificada. El resultat es coneixerà el pròxim mes de desembre a Amsterdam.

OBERT AL JUNY
El centre esportiu va obrir el passat mes de juny després que la seva estrena acumulés vuit mesos de retard per dos motius. Hi va haver problemes amb el col·lector d’aigua però el principal problema va ser el concurs sobre la gestió del recinte, ja que l’empresa que el va perdre va presentar un recurs.