Metro

Les vibracions van començar fa un any i mig. Foto: Twitter (@TMBinfo)

Els veïns de diverses finques de la zona del passeig Fabra i Puig, concretament entre els números 292 al 306, noten des de fa un any i mig vibracions. Tal com expliquen des de l’Associació de Veïns del Turó de la Peira, el veïnat d’un bloc de pisos afectat creu que són provocades per la Línia 5 del metro, ja que viuen entre les estacions de Vilapicina i Virrei Amat. Les conseqüències de les vibracions són, indiquen, molt visibles. “Hi ha esquerdes a les parets i el terra o els gots es mouen quan dinen. També senten sorolls del metro a les 5 del matí”, alerta el president de l’entitat veïnal, Antonio Silva.

Per tal d’evitar conviure amb aquests problemes, afegeix, els veïns han contactat més d’una vegada amb TMB. La solució que els ha donat l’empresa és canviar les vies durant la pròxima Setmana Santa. Tot i això, Silva insisteix que això no és suficient. “Hem demanat una reunió i que inspeccionin els habitatges per confirmar que les vibracions són pel metro i assegurar que les cases no corren perill. Però no venen a veure’ns”, lamenta.

Per part seva, fonts de TMB reconeixen que les afectacions són a més d’una finca i afegeixen que les vies són “al final de la seva vida útil”. També afirmen que en els darrers mesos han treballat més intensament el seu manteniment per millorar la situació. Esperen que la seva renovació es faci durant el 2022, però no especifiquen si es reuniran amb els veïns.

Cal recordar que aquest problema va més enllà de Nou Barris. A finals d’octubre també es van denunciar vibracions i sorolls a habitatges de Cornellà provocades per l’L5.