L’Ajuntament invertirà l’any 2014 més de 25 milions d’euros destinats a executar obres de reforma, ampliació i millora a diverses escoles i equipaments educatius públics de la ciutat. D’aquests 25 milions, gairebé una cinquena part, 4,5 milions d’euros, es destinarà a centres educatius de Nou Barris. En concret, els més beneficiats seran l’Institut Escola Roquetes (amb 2,97 milions), el Col·legi Educació Especial Sant Joan de la Creu (amb 600.000 euros) i l’Escola Timbaler del Bruc (amb 900.000 euros).

REFORMA INTEGRAL

En el cas de l’Institut Escola Roquetes, un dels centres públics més beneficiats per les inversions del 2014, es durà a terme una reforma integral i dels exteriors per tal d’adequar espais de primària a secundària.

Amb aquesta reforma, l’edifici principal del centre passarà a tenir una planta baixa amb gimnàs-sala d’actes, magatzem del gimnàs i vestidors amb bany per a monitors, a més d’una redistribució dels espais. La primera planta acollirà aules amb banys de nens i nenes adaptats i un recinte per al servei de neteja. La segona tindrà dos laboratoris i les aules de tecnologia, de dibuix, d’acollida i d’informàtica, a més de banys. Per últim, a la planta coberta s’hi ubicaran plaques solars i els aparells de renovació d’aire.

La reforma preveu l’enderrocament de l’edifici complementari i, pel que fa als espais exteriors, el manteniment de la pista de jocs actual tot recuperant-la com a espai lliure amb paviment. De la mateixa manera, es remodelarà la pista poliesportiva, la tanca perimetral i l’accés principal.

En el cas dels altres dos centres (Sant Joan de la Creu i El Timbaler del Bruc), les inversions serviran per remodelar façanes i adequar espais interiors. A més, també es duran a terme actuacions de petit manteniment, com ara menjadors, lavabos, cobertes, patis i jardins, en funció de les necessitats que puguin sorgir.

La quantitat del conjunt d’inversions del 2014 per a Nou Barris (4,5 milions) gairebé duplica la xifra del 2013, que s’ha situat als 2,3 milions d’euros.

“Uns espais de qualitat”

Els 25 milions d’euros destinats a la reforma de centres educatius públics de la ciutat tenen l’objectiu, segons l’Ajuntament, d’oferir “a l’alumnat, professorat, a les famílies, a la comunitat educativa i, també, a la ciutadania en general, uns espais educatius públics de qualitat i que estiguin en les millors condicions possibles per al desenvolupament de l’activitat docent i educativa prevista a cada espai”.
Des de l’inici del mandat, el consistori ha invertit un total de 18,8 milions d’euros destinats a aquest tipus de remodelacions. En aquest sentit, l’any 2012 s’hi van invertir un total de 8,9 milions d’euros i aquest any 2013 s’està executant una inversió total de 9,9 milions d’euros.