Nens Vozes

Alguns dels nens que han passat per les aules de Vozes. Foto: Vozes

El Saló de Cent va ser el passat 15 de febrer escenari de l’entrega dels premis Ciutat de Barcelona 2021. En la categoria d’educació va ser premiada l’associació del barri de Porta que busca crear un món més igualitari a través de la música: Vozes. Per al fundador i director general de Vozes, Pablo González, sobren els motius per celebrar ser reconeguts amb aquest premi després d’haver-ho estat el 2017 amb la Medalla d’Honor de Barcelona i el 2012 amb el Premi Nou Barris. “Cada cop que rebem un guardó reaccionem igual: volem continuar creixent i arribant a la quantitat més grossa de persones”, assegura González.

Aquest projecte, indica, va néixer el 2004 per ensenyar música de manera gratuïta a nens i nenes d’entorns vulnerables. El 2014 va ampliar el focus per també fer aquesta feina amb adults. Avui dia, remarca González, són al voltant de 700 les persones que tenen amb Vozes accés a estudis musicals, quan massa vegades només són per a qui els pot pagar.

D’aquesta manera, diu, es pot estimular la creativitat de les persones i, alhora, la seva part més bona. “En nosaltres viu el llop i l’ovella, i la música és el que fa que la part de l’ovella, la més humana, pugui florir”, recalca González amb la satisfacció d’haver pogut fer durant 18 anys aquest regal a tantes persones.