La lluita veïnal per aturar desnonaments no s’atura. Foto: Twitter (@habitatge9b)

Els mesos més durs de la pandèmia van provocar una suspensió dels desnonaments, una mena de treva fictícia. Des de fa uns dies, però, la crua realitat amb l’habitatge que pateixen alguns veïns del districte ha tornat i els desnonaments estan a l’ordre del dia.

Un exemple de tot plegat es va viure ahir, quan hi havia diferents desnonaments programats, com és el cas del d’una família del carrer Aneto del Turó de la Peira. La mobilització veïnal, però, va aconseguir aturar-lo. De cara les pròximes setmanes, les mobilitzacions seguiran perquè hi ha nous desnonaments previstos.

NEIX EL SINDICAT D’HABITATGE
La delicada situació amb l’habitatge que arrossega Nou Barris des de fa molts anys, i que causa de la pandèmia es pot agreujar, ha provocat que des de fa unes setmanes hagi començat a fer els seus primers passos el Sindicat d’Habitatge de Nou Barris. Dilluns va celebrar la seva primera assemblea oberta, a la qual van assistir una cinquantena de persones. L’entitat també s’ha implicat en les lluites que es porten a terme a altres barris.