Imatge d’una trobada de l’AV de la Prosperitat. Foto: AV de la Prosperitat

El Ple de l’Ajuntament del passat 3 de maig va servir per aprovar les Medalles d’Honor de Barcelona d’aquest 2019. En el cas de Nou Barris, les medalles seran per a l’Associació de Gent Gran de Torre Baró i per a l’Associació de Veïns i Veïnes de la Prosperitat.

En el cas de l’Associació de Gent Gran de Torre Baró el guardó reconeix “la seva tasca envers la promoció de les persones grans del barri a través de diverses activitats lúdiques i culturals, així com per la seva implicació per a la millora de les condicions de vida del barri”. Pel que fa a l’Associació de Veïns i Veïns de la Prosperitat, el premi destaca “el dinamisme” de l’entitat i la seva “lluita en favor del barri i de l’impuls de reivindicacions i projectes per a la cohesió i la integració social del barri”.

Gent Gran de Torre Baró té la seva seu, des de l’any passat, al nou casal del barri situat al número 5 de l’avinguda Escolapi Càncer. L’entitat organitza diferents activitats per a la gent de la tercera edat, com ara ball, ioga, tallers de dansa o costura.

DES DEL 1974
Pel que fa a l’AV de la Prosperitat, l’entitat va començar a funcionar el 1974 com a secció de l’Associació de Veïns del sector Vallbona-Torre Baró- Trinitat. 13 anys més tard, el 1987, l’entitat es va fundar com a tal. Actualment l’associació està organitzant la celebració del centenari del barri.