L’últim acte, fet a l’octubre, de la celebració del centenari del barri. Foto: Alberto Sanagustín

“Al gener vam fer una convocatòria per explicar que l’associació de veïns estava en quadre i que necessitàvem gent”. Aquestes paraules són d’Èlia Herranz, que des de fa pocs dies és la nova presidenta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Prosperitat després que la setmana passada s’aprovés l’entrada d’una nova junta a l’entitat.

Herranz té 48 anys i en fa 15 que forma part de l’AV Prosperitat. Representa un canvi generacional per a l’associació tot i els anys que fa que en forma part. La crida del gener, explica, va funcionar i gent de diferents generacions es va mobilitzar. Sis persones, que estan entre la trentena i la quarantena d’anys, van fer un pas endavant i han entrat a la nova junta al costat d’Herranz. “Són gent que ja era activa en moviments anteriors, a les penyes de la Festa Major, al Casal de Joves… I que ara s’impliquen novament”, explica la presidenta. De fet, remarca que el fet que ella sigui la nova cap visible es deu al fet que els estatuts marquen que hi ha d’haver un president o presidenta. “Aquí funcionem horitzontalment”, especifica.

L’OBJECTIU ÉS CRÉIXER
Un dels grans objectius de la nova junta és el d’aconseguir que l’associació de veïns creixi i faci un salt qualitatiu. Actualment hi ha 500 persones però la majoria dels socis no ho són de manera activa, al mateix temps que també hi ha molta gent propera a l’entitat que no és sòcia. “Ens hem de renovar i modernitzar. L’associació és un referent per al barri i la feina que fa és reconeguda però cal millorar coses, com la comunicació, per connectar amb la gent jove però sense deixar mai de banda la gent gran”, afirma Herranz.

Més enllà d’aquest creixement i la modernització, els reptes que encara la nova junta són els que ja es coneixien, que principalment tenen a veure amb les desigualtats, l’habitatge, sobretot els desnonaments, i el dèficit d’equipaments. Ara, però, cal afegir la crisi provocada pel coronavirus. “Demanen un pla de xoc social per afrontar aquesta nova realitat”, afirma la nova presidenta. Una altra petició que fa és que l’entitat pugui tenir més presència en les decisions que s’han de prendre en el marc del Pla de Barris, on la Prosperitat és un dels barris que en forma part. De fet, tenen prevista una reunió aviat amb el Districte.