Imatge virtual del futur equipament. Ajuntament

La remodelació de l’Ateneu Popular de Nou Barris arribarà com a regal de Reis. L’equipament patirà un canvi d’imatge total en dos dels tres edificis que el formen: canviarà elements d’eficiència energètica i ordenarà els espais actuals per millorar el servei. Tot plegat s’espera que comenci a partir del dia 6, partint com a destacada l’actuació que modificarà totalment la tan reconeguda façana de l’edifici, que passarà a ser d’u-glass.

El nou Ateneu tindrà un gran hall principal i diversos espais per a l’administració, tallers, vestuaris i un gimnàs. S’ampliarà la zona de bar-restaurant i es construirà una nova cuina. El teatre s’enllaçarà amb la torre escènica de serveis, fet que permetrà ampliar a 550 m2 tot l’espai.

LA HISTÒRIA, A LA FAÇANA

La façana de l’edifici es caracteritza per tenir gravat el testimoni de diversos grafiters. El canvi d’imatge, però, farà canviar aquesta part convertint-la en exposició del passat industrial de l’Ateneu i la seva recuperació com a equipament. Una de les activitats destacades de l’Ateneu són les classes de circ, on participen prop de 100 alumnes cada any. La setmana passada els Premis Circ han guardonat el treball de l’Ateneu per la millor iniciativa en la projecció del circ.

Durant el temps que durin les obres, s’habilitarà una carpa climatitzada per no s’aturarà l’activitat.