L’obra d’El Petit Príncep es converteix en la protagonista d’uns jardins i dues parets mitgeres del districte de Nou Barris.

Tots els adults, algun dia han estat nens. Amb aquesta filosofia, Antoine de Saint-Exupéry va escriure un dels grans best sellers de la història de la literatura, El Petit Príncep, una obra que ha enganxat tant als petits com als grans. Tant va agradar el conte als alumnes de les escoles Aloma, Palma de Mallorca i Timbaler del Bruc, que van proposar que la plaça situada a la confluència entre els carrers Santanyí i Alloza passés a anomenar-se Jardins del Petit Príncep i comptés amb algunes referències al conte.

El disseny d’en Toni, un alumne de l’escola Aloma, s’ha fet realitat. Es tracta d’una escultura del Petit Príncep a la Lluna. Una figura envoltada de roses que, quan creixin, treparan per les parets mitgeres que conformen aquest nou espai públic del Districte.

Les parets, pintades amb colors que recorden a la sorra del desert, compten també amb grans roses metàl·liques per les quals s’enfilaran els rosers trepadors i faran veure al protagonista del conte que la seva rosa no és la única al món.

MILLORES PER A TOTS

Tot i que la idea de remodelar l’espai ha estat dels més petits, les millores les gaudiran tots els veïns. I és que els nous murs, fins ara degradats, permetran un millor confort tèrmic dels edificis, on també s’han obert finestres. Aquesta és una més de les intervencions de l’Institut del Paisatge Urbà que treballa per a l’impuls d’actuacions d’integració de llocs malmesos dins el teixit urbà.