Colau, en un moment del míting de dimecres. Foto: Barcelona en Comú

Nou Barris va ser el bastió que va impulsar Ada Colau cap a l’alcaldia. Ara, En Comú Podem vol tornar a ser una proposta guanyadora de cara diumenge i per aconseguir-ho va celebrar dimecres, amb Colau al capdavant, el seu acte central a la plaça Major.

Més de 3.000 persones van assistir en un acte, atretes pel poder de convocatòria de Colau, on, a banda de Xavier Domènech, cap de llista de la formació, també hi van ser Iñigo Errejon (Podem), Mònica Oltra (Compromís), Xulio Ferreiro (Marea Atlántica) i Owen Jones, politòleg britànic i un dels nous referents de l’esquerra europea.

L’acte va servir perquè es tornés a veure la Colau més reivindicativa i de discurs esmolat. “En aquesta plaça vam guanyar Barcelona. Això demostra que hem nascut per trencar enquestes i fer possible el que diuen que és impossible”, va exclamar l’alcaldessa entre els aplaudiments del públic. Parlant de coses que poden semblar impossible, Colau també, com no podia ser d’una altra manera, va parlar del referèndum. Un cop més ho va fer per deixar clar que per ella, d’impossibles, no n’hi ha: “Si creuen que el referèndum és impossible que ens deixin pas”, va deixar anar en un missatge dirigit a l’independentisme i sobretot a CDC.

PROTAGONISME ELECTORAL
D’altra banda, aquests dies de campanya ha quedat clar que Nou Barris és un territori important per als candidats. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va passar pel mercat de la Guineueta el dia 4 i Albert Rivera, de Ciutadans, va ser dos dies més tard a la plaça Major.