El passat dia 27 de novembre l’Ajuntament va fer entrega de les vint-i-cinc Medalles d’Honor de la Ciutat a aquelles persones i entitats que són un exemple de servei a Barcelona.

Nou Barris, com tots els altres districtes, es va endur dos d’aquests reconeixements a les tasques socials de millora de la ciutat. Els guardonats escollits són persones compromeses que treballen dia a dia per la cohesió social des de diversos àmbits com ara, l’ensenyament, la medicina, la recerca, la cultura, el treball social, el comerç, l’esport i el món associatiu i veïnal.

En aquest sentit el Consell del Districte de Nou Barris va proposar per a les Medalles d’Honor 2012 al Centre Cruïlla per la seva tasca solidària i educativa, desenvolupada al llarg de 28 anys a favor de la integració d’infants i joves en situació de risc.

També va rebre el guardó barceloní el Centre Cultural Els Propis. La raó va ser pel seu treball a favor dels interessos dels veïns de Nou Barris, i pel seu paper en la dinamització cultural del barri i de defensa de la cultura i la llengua catalanes.

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó a nivell municipal creat l’any 1997 per commemorar el centenari de les annexions a la ciutat de Barcelona de les diferents pobles i viles. És per aquest motiu en concret que aquest guardó incideix molt especialment en el concepte territorial dels districtes, hereus d’aquells pobles i viles que avui conformen la ciutat de Barcelona.