Nou Barris s’omplirà de flamenc entre el 16 i el 19 de setembre. Foto: Sílvia Isach

La setmana vinent Nou Barris sonarà a flamenc. Entre el 16 i el 19 de setembre se celebrarà el festival ‘Desvarío. Flamenco 21 Nou Barris’. És una iniciativa del Districte i del Dorado (Societat Flamenca Barcelonesa), que omplirà aquesta zona de la ciutat de concerts, conferències i tallers sobre flamenc.

Tal com assegura el president del Dorado, Pedro Barragán, el festival té la intenció de ser una mostra del flamenc contemporani que posi sobre la taula “la dialèctica entre tradició i avantguarda que caracteritza aquesta art”.

Els concerts

El Pati de la Seu del Districte serà l’escenari dels concerts, que començaran el divendres 17 amb l’actuació del cantaor català Matías López El Mati, qui va guanyar la Lámpara Minera del reconegut Festival Internacional de Cante de las Minas en la Unión (Múrcia). L’acompanyarà el guitarrista gadità Óscar Lago, i el murcià format en percussió clàssica i flamencologia, Javi Rabadàn.

El dissabte 18 a les 21 h arribarà el torn del cantaor de Jerez de la Frontera de David Lagos, que va ser guardonat amb el Premi Revelació a la Bienal de Sevilla, i del seu germà, el guitarrista Alfredo Lagos. Després de l’actuació dels germans, arribarà la de la bailaora Leonor Leal, qui estarà acompanyada pel músic Antonio Moreno, guanyador el 2014 del Premio Filón al millor instrumentista flamenc del Festival.

El concert que tancarà el festival el diumenge 19 de setembre a les 21 h serà el del cantaor Jesús Méndez, el guitarrista Dani Morón i Patricia Guerrero, qui amb només disset anys va guanyar el premi Desplante del Festival de la Unión.

Conferències i tallers

Més enllà dels concerts, hi haurà altres activitats, com la conferència del fundador i director de la Bienal de Sevilla i de la Bienal de Málaga de 2007, José Luis Ortiz Nuevo. Sota el títol ‘El flamenco, un arte popular moderno’, Ortiz exposarà el divendres 17 de setembre a la Sala de Plens de la Seu del Districte quin és l’estat actual de l’art del flamenc. Un dia abans, el dijous 16, es faran els tallers ‘Flamenco Inclusiu’ i ‘Flamenco en Família’.