Un dels integrants de la banda, detingut. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat recentment la banda juvenil violenta coneguda amb el nom de ‘Golden Boys’, especialitzada a cometre robatoris i que tenia l’estructura d’una organització criminal. Els quinze detinguts, la majoria d’ells dominicans, actuaven, principalment, a Nou Barris i també al districte d’Horta-Guinardó.

La banda, formada per majors i menors d’edat, es repartia les accions entre els robatoris violents, que els cometien els menors, i el robatori a l’interior d’habitatges, els responsables dels quals eren els membres més grans. Als quinze detinguts se’ls imputa els delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força en domicilis, robatoris violents i delictes contra la salut pública.

PRIMERES SOSPITES, AL VERDUM
La investigació policial va començar el passat mes de novembre, quan els Mossos d’Esquadra van detectar un augment de robatoris violents al barri del Verdum. Segons la policia, els casos del Verdum els van començar a cridar l’atenció perquè tenien unes característiques molt similars. Els integrants de la banda acostumaven a sortir de forma diària en grups de tres o quatre persones per cometre els robatoris. Un cop comès el robatori, de seguida portaven els objectes robats a diferents receptors.

La policia també acusa els integrants de la banda d’haver ampliat, durant la seva última etapa, la seva activitat delictiva amb la distribució de petites dosis de cocaïna. Durant les detencions, fetes a diferents domicilis de Barcelona, l’Hospitalet i Badalona, també es van localitzar 10.000 euros que no tenien un origen justificat. De moment els Mossos han acreditat que la banda hauria comès 12 robatoris violents al carrer i 8 a l’interior de domicilis.