Els representants veïnals, durant la roda de premsa de denúncia. Foto: FAVB

“España cristiana”, “No iSSlam”, “Fuera MoroSS”. “Mezquita No”. Aquestes són algunes de les pintades aparegudes en els darrers temps a la persiana de la mesquita del carrer Japó, oberta des de fa unes quantes setmanes però envoltada per la polèmica des de molt abans. Les pintades són un clar exemple de la persecució i l’assetjament per part d’integrants de col·lectius feixistes com Democracia Nacional cap a la comunitat islàmica. Una situació a la qual s’ha arribat després que ara fa gairebé un any una part dels veïns del carrer Japó es comencessin a mobilitzar contra l’obertura d’aquest espai de culte.

La situació ha provocat que el passat 20 de març la Xarxa 9 Barris Acull, la Comunitat Islàmica de Nou Barris, l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat i el casal de joves del districte denunciessin la situació de desprotecció de la comunitat islàmica de la Prosperitat així com l’assetjament i les intimidacions que pateix la mateixa comunitat per part de grups de la ultradreta. Aquestes entitats demanen que s’aturi “la campanya d’odi” contra la mesquita i denuncien que el centre de culte “ha patit sabotatges continus que n’han impedit el funcionament normal”.

En una roda de premsa, el vicepresident de la FAVB i membre de l’AVV de la Prosperitat, Albert Recio, va demanar “protecció” per a totes aquelles persones que entrin i surtin de la mesquita. Durant la mateixa roda de premsa, la representant de la Xarxa 9 Barris Acull, Lourdes Ponce, va recordar que “des de la primera reunió de veïns, aquests ja van demostrar el seu rebuig absolut i ens van advertir que no ho permetrien”. Per la seva part, un dels integrants de la comunitat islàmica, Mohammed Ahchach, va lamentar que gairebé cada dia pateixen algun incident i va demanar “a qui tingui el poder” que apliqui les normes “per la seguretat de la nostra comunitat i la dels veïns i perquè puguem exercir els nostres drets”.

AGRESSIONS
Durant la roda de premsa, la representant del Casal de Joves del Barri, Raquel Satorre, va explicar que diversos veïns que es van concentrar per defensar la mesquita van partir agressions per part de “Democacia Nacional i la ultradreta”. D’altra banda, Satorre va lamentar que una “bicicletada okupa” d’activistes de fora del barri va passar pel carrer Japó i els seus integrants van insultar alguns dels veïns contraris a la mesquita. De fet, un d’ells, després d’intercanviar insults amb una dona, la va acabar agredint. Tot plegat ha fet créixer la tensió entre partidaris i detractors de la mesquita.

Un grup, aquest últim, que s’ha anat reduint després que la ultradreta hagi capitalitzat cada vegada més l’oposició a aquest espai de culte i per les molèsties diàries que provoquen les protestes dels antimesquita.

 

La fiscalia
denuncia 7 ultres

La Fiscalia va interposar a principis de mes una denúncia contra set membres de Democracia Nacional per fer pintades islamòfobes, deixar trossos d’embotit de porc i enganxar adhesius a la mesquita.  La Fiscalia també els acusa de “manipular políticament i exaltar els veïns”.