Alguns veïns també es van mobilitzar contra la mesquita. Foto: Línia Nou Barris

La fiscalia demana penes de fins a 10 anys de presó per a la quinzena d’ultradretans acusats de boicotejar l’obertura de la mesquita al carrer Japó l’any 2017. Així ho va explicar fa pocs dies el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que va explicar que el consistori s’afegirà a les peticions de l’acusació de la fiscalia perquè el judici se celebri i els fets no quedin “impunes”.

El ministeri públic també demana per als acusats la prohibició d’acostar-se en un radi de 1.000 metres a la mesquita i sol·licita una indemnització conjunta a la Comunitat Islàmica de Nou Barris pels imports de la reparació dels desperfectes causats i 30.000 euros en concepte de danys morals a la comunitat. En total, la Fiscalia veu en els fets un delicte de coaccions, dos delictes d’amenaces greus, un delicte lleu de lesions, un delicte de maltractament –tots ells amb l’agreujant de discriminació religiosa¬– i un delicte contra els drets fonamentals. Les penes varien en cada cas, però en algun s’acumulen fins a deu anys de presó.

Entre les accions que els acusats van fer contra la mesquita hi ha el llançament de pintura vermella, posar silicona als panys de les persianes del centre o col·locar embotits de porc a la porta per ofendre els sentiments religiosos. També consta, entre altres, una agressió a veïns de l’associació Nou Barris Acull, així com diverses pintades, entre les quals una amb la creu celta i les sigles SS. També es va cridar ‘Heil Hitler’ durant les concentracions.