Cotxes mal aparcats a davant l’entrada de l’aparcament. Foto: AV Torre Baró

A la plaça dels Eucaliptus de Torre Baró hi ha un aparcament subterrani amb 176 places, fet des de fa més de set anys, que està tancat d’ençà que es va acabar. El passat mes de desembre veïns del barri i de Ciutat Meridiana es van concentrar per exigir la seva obertura i ara l’AV Torre Baró ho ha tornat a demanar coincidint amb l’augment de la campanya de vacunacions contra el coronavirus.

Concretament, des de l’entitat veïnal expliquen que bona part de la gent gran que aquests dies va al CAP Ciutat Meridiana, situat just al costat d’aquesta plaça, ho fa amb gent que els acompanya amb cotxe, cosa que està provocant que no hi hagi prou aparcaments. Això està fent que es vegin cotxes aparcats a sobre les voreres o en altres llocs on està prohibit estacionar.

Més enllà d’aquesta situació d’aquests dies, l’AV Torre Baró reclama l’obertura de l’aparcament perquè podria servir per a la gent que va al CAP Ciutat Meridiana, hi hagi o no pandèmia, perquè hi aparquin les ambulàncies i per als veïns que viuen a la zona.

EMBOLIC A DUES BANDES
El problema amb aquest aparcament es deu a un embolic amb diferents angles. Va ser construït per l’empresa REGESA, que en el seu moment formava part del ja desaparegut Consell Comarcal del Barcelonès. Això va fer que fos l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona qui n’assumissin la responsabilitat, amb els problemes econòmics inclosos. Les places s’havien de vendre en règim de dret d’ús durant 50 anys a un preu d’entre 15.000 i 20.000 euros, però se’n van vendre molt poques i es va haver de retornar els diners als propietaris. A banda, l’aparcament es va fer juntament amb els pisos de la zona que van acabar sent de lloguer social, però molts no s’han llogat. De fet, hi ha 32 places més, que tampoc es poden fer servir, associades a un edifici que gestiona la Fundació Solidaritat UB.