Cases barates de Can Peguera. Foto: Marcel Albet

A partir d’ara, tots els barris del Districte tenen algun dels seus espais més característics senyalitzats amb un codi QR. Mitjançant un smartphone o una tauleta i capturant el codi, s’ofereix una breu explicació de la història de l’edifici o el monument en qüestió.

Amb aquest nou projecte, que s’ha anomenat Renovant Nou Barris, s’ha senyalitzat 21 punts del patrimoni del Districte distribuïts pel territori. Espais com l’Aqüeducte de Ciutat Meridiana, Can Verdaguer, les Cases barates de Can Peguera o el Passatge de l’Esperança, són alguns dels punts senyalitzats.

RENOVANT NOU BARRIS

Amb una captura del codi, els ciutadans poden accedir al web noubarris.net/relligantnb, on s’amplia la informació amb petits documentals. A més, la informació és totalment accessible, ja que tots els vídeos estan subtitulats i les plaques dels codis QR també tenen el text en braille.

A la pàgina web hi ha tots els punts que formen part d’aquesta xarxa classificats per categories per facilitar-ne la cerca. També es poden seguir les rutes temàtiques per Nou Barris, com per exemple, la ruta per les masies, la ruta pels espais de culte, la ruta d’escultures i monuments o la ruta del segle XX, entre d’altres.