Les obres per rehabilitar l’església de Sant Rafael ja estan en marxa des de fa uns dies. Es tracta de l’última part que queda pendent de recuperar de l’antic Institut Mental de la Santa Creu, ja que tota la resta es va convertir en la seu del Districte.

Així doncs, la rehabilitació servirà per consolidar l’estructura i rehabilitar les façanes i la coberta. Les cobertes es faran noves de forma total o parcial, depenent de quin sigui el seu estat de conservació actual, ja que l’edifici ha estat més de tres dècades abandonat. Pel que fa a la reforma de les façanes, l’objectiu és recuperar, en gran part, la imatge de l’edifici original, inaugurat l’any 1899.

La reforma serà possible després de l’acord entre l’Ajuntament i l’Arquebisbat perquè sigui el consistori qui es faci càrrec de la primera fase de les obres, que és la més important i té un cost de gairebé dos milions d’euros. Un cop acabin aquestes obres, està previst que sigui al mes d’octubre, l’Arquebisbat arreglarà l’interior de l’edifici per tal que sigui la nova seu de la parròquia de Sant Rafael i també farà les oficines parroquials a darrere l’absis de l’església.

En declaracions a Betevé, Carles Izquierdo, conseller tècnic del Districte, ha explicat que la negociació amb l’Arquebisbat “ha estat un procés complicat però ens ha permès recuperar un símbol del districte de Nou Barris”.

BÉ CATALOGAT
La rehabilitació servirà per recuperar un bé patrimonial del districte que forma part del catàleg de Patrimoni Històric. L’església de Sant Rafael seguirà sent de propietat municipal, tot i que serà cedida a l’Arquebisbat en règim de concessió.