Rosa Alarcón

Rosa Alarcón era la regidora de Nou Barris des del juny passat. Foto: PSC

Rosa Alarcón deixarà de ser la regidora de Nou Barris. La socialista va anunciar el passat 29 d’agost la seva dimissió per motius de salut. La síndrome de Meige, la malaltia minoritària que pateix, l’obliga a apartar-se de la política.

Ella mateixa ho va explicar a través de les xarxes socials, reconeixent que havia pres la decisió “amb tot el dolor”. “Malauradament, ara haig d’aturar el meu ritme”, deia, en referència a la patologia que ja la va allunyar temporalment de la gestió municipal l’any passat. 

Després d’aquest breu comunicat, va rebre una allau de mostres de suport. L’alcalde Jaume Collboni va admetre que la renúncia forçada d’Alarcón el va tocar “profundament” i li va agrair “la immensa feina feta”.

El retorn de Marcé

Alarcón va aterrar a Nou Barris el passat mes de juny com a nova regidora de Districte, després d’haver ostentat el càrrec a Horta-Guinardó. Alhora, també va assumir la regidoria de Comerç, Mercats i Restauració. Ara, la seva acta quedarà lliure.

Qui ocuparà la cadira d’Alarcón al saló de plens serà Xavier Marcé, exregidor de Nou Barris, ja que és el següent a la llista que el PSC va presentar a les eleccions municipals del 28 de maig. Això no implica, però, que assumeixi els mateixos càrrecs que ella. Tot plegat dependrà del que acabi decidint Collboni, que haurà de reorganitzar el seu govern.

Tot apunta que el relleu d’Alarcón per Marcé tindrà lloc a la sessió plenària prevista per al 29 de setembre, quan també és probable que es doni a conèixer la reorganització del govern municipal, si no s’ha fet abans.