El grup llueix el blanc que representa els atletes del districte. Foto: Correbarri

La cinquena edició del Correbarri és a tocar. Demà passat milers d’atletes es posaran a prova en una nova edició d’aquesta cursa en la qual no només es representen a ells mateixos o als seus equips, sinó que competeixen pel seu districte. El Correbarri es va presentar dimarts de la setmana passada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, on es va anunciar que Èric Vergés, Jan Riera-Prats i Roser Cruells, el grup Els Catarres, seran els padrins del districte en aquesta cursa.

Ciutat Vella repetirà com a escenari de la prova. El circuit, de 10 quilòmetres, farà que els participants recorrin alguns dels llocs més emblemàtics d’aquest, com el parc de la Ciutadella, el moll de Bosch i Alsina o les platges de la Barceloneta, Sant Miquel o el Somorrostro. La sortida es donarà a les 9 del matí des del passeig de Joan de Borbó. El repte per als atletes del districte (i de la resta de la ciutat) serà trencar l’hegemonia de Sant Martí, el districte que ha aconseguit la victòria per equips en les quatre edicions que s’han disputat de la prova fins ara. Les inscripcions es van tancar a la mitjanit del passat dia 12 i la xifra d’inscrits a la prova és de 4.071 atletes, una de les xifres més baixes dels cinc anys d’història de la cursa.

Paral·lelament, avui entre les 2 del migdia i les 8 del vespre i demà de 10 del matí a 8 dek vespre, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm acollirà la Fira del corredor, un espai on els atletes podran recollir el dorsal i on s’organitzaran activitats i concerts.

Altres cares conegudes que tampoc no es perdran la cursa seran el periodista Jordi Basté (Horta-Guinardó), els actors Cesc Casanovas i Queco Novell (Eixample i Gràcia) o la cantant Sara Pi (Sants-Montjuïc), entre d’altres.