El Mercat de Montserrat tindrà un edifici nou. Foto: Google Maps

L’Institut de Mercats de Barcelona va aprovar a finals de març la construcció del nou Mercat de Montserrat, que estarà situat en un solar que és al costat de l’edifici actual.

L’actual Mercat de Montserrat, situat a la Via Favència, es va construir el 1960 i en les últimes dècades només se li havien fet tasques de manteniment. El nou edifici tindrà una superfície de 7.500 metres quadrats i accessos des de diferents nivells. En el seu interior hi haurà 25 parades de productes frescos, un car, cinc parades exteriors i un supermercat de 1.300 metres quadrats. Les plantes subterrànies estaran reservades per als magatzems i un aparcament de 50 places.

En aquest cas, a diferència d’altres mercats de la ciutat, no farà falta ubicar el mercat en una carpa provisional.

MILLORES URBANÍSTIQUES
A banda de la construcció del nou mercat, també es reurbanitzarà la zona del voltant del recinte ­­­­– els carrers Via Favència, Aiguablava, de les Torres i el Camí Vell de la Pedrera–. L’altra novetat és que la part central del nou recinte serà un espai que servirà com a plaça per millorar la connexió entre els barris.

Per últim, està previst que el projecte executiu, la licitació i l’adjudicació de l’obra es faci durant aquest any, de manera que les obres començaria l’any que ve.