La normalitat, tot i que molt a poc a poc, va traient el cap. El sector del petit comerç, un dels més afectats per la crisi del coronavirus, ha començat a aixecar la persiana i l’11 de maig la majoria de botigues i bars i restaurants del districte van obrir.

L’arrencada, però, està sent a mig gas, ja que Barcelona segueix a la fase 0 del confinament, amb totes les restriccions que això suposa. Juan Tornero, el president de l’Eix Nou Barris, explica que l’ambient comença a ser una mica diferents. “Hi ha molts bars i restaurants que estan fent menjar per emportar i les perruqueries estan treballant totes”, diu Tornero. També han obert, però amb molt poca clientela, botigues de roba o de coses per a la llar, entre altres.

D’altra banda, Tornero denuncia que són els mateixos comerciants els que han d’assumir totes les despeses de les compres del material de protecció, ja que les administracions no ho estan fent. “Amb el preu dels guants està passat el que va passar amb el de les mascaretes”, avisa.