Els restauradors es van manifestar divendres pel tancament dels seus negocis. Foto: Marta Casado Pla / ACN

La Fundació Barcelona Comerç ha fet públic avui el seu “desconcert” i la seva “màxima preocupació” per la “permissivitat” que aquest cap de setmana s’ha vist en els pícnics en alguns parcs de la ciutat, les concentracions per fer ‘botellons’ i les aglomeracions en alguns centres comercials.

En un comunicat, l’entitat ha criticat la “manca de coherència” de les mesures aprovades per combatre el contagi de coronavirus i ha recordat les “greus conseqüències” que comporten aquestes restriccions per als bars i restaurants. Segons l’entitat, les imatges del cap de setmana contrasten amb el “control que l’hostaleria i la restauració han estat fent fins ara als seus establiments”. En aquest sentit, Barcelona Comerç recorda que s’han pres mesures com la separació de taules, la desinfecció contínua dels espais i que s’han fet tests ràpids al personal a càrrecs dels mateixos empresaris.

Per últim, l’entitat ha reiterat que la decisió de tancar els locals i restringir l’aforament a les botigues ha estat una “decisió inadequada i més quan no es presenta acompanyada de mesures eficients per garantir el distanciament social que persegueix aquesta nova baixada obligada de persianes”.