Els veïns i veïnes de Trinitat Nova segueixen reclamant un habitatge digne i una solució per als problemes d’aluminosi que arrosseguen des de fa anys.

Fa dues dècades l’Ajuntament va detectar símptomes d’aluminosi i carbonatosi a nombrosos pisos del barri, que afecten greument l’estructura dels edificis. Fa 14 anys es va acordar enderrocar els anomenats “pisos malalts” i construir nous habitatges per als afectats.

Divendres passat, veïns i veïnes del barri van sortir al carrer i van tallar la Meridiana, tal com recullen diversos mitjans, per protestar que molts anys després la situació continua sent la mateixa i la solució està paralitzada.

Concretament són 133 les famílies afectades per l’aluminosi, les quals esperen que l’Ajuntament els construeixi un nou habitatge. De moment, però, només s’ha iniciat la construcció de 13 pisos nous, que s’haurien de finalitzar a finals de l’any que ve i hi ha la previsió que 25 més ho facin aviat. Pel que fa a la resta, l’Ajuntament no ha establert cap data per a l’inici de les obres.

Aquest no és l’únic problema del barri. Els veïns denuncien també problemes de seguretat, ja que alguns dels edificis afectats, on les famílies ja han estat reallotjades, segueixen buits i pendents d’enderrocar. Aquests són un punt d’atracció de lladres que busquen materials com el coure.

WhatsAppEmailFacebookTwitterTelegram