Lola de la Fuente

De la Fuente (esquerra) va guanyar en el 2019 la Medalla d’Honor. Foto cedida

Lola de la Fuente va ser durant 45 anys directora general del Grup Esclat Social, que ajuda persones amb paràlisi cerebral i les seves famílies oferint-los diferents serveis. Tot i estar jubilada, encara col·labora amb Esclat en tot el que pot. Aquesta llarga trajectòria va fer que el 2019 guanyés la Medalla d’Honor de Barcelona i, ara, l’ha convertit en candidata al Premi Cortsenca d’Honor d’aquest 2022. “És un orgull perquè només el fet de ser candidata ja és molt important”, celebra de la Fuente.

Durant tots aquests anys ha contribuït, a través del Grup Esclat Social, a millorar la vida de persones amb paràlisi cerebral donant-los l’opció d’anar a centres de dia, d’aprendre una feina per tenir més autonomia i oferir-los habitatges que s’ajustin a les seves necessitats. “Sempre he cregut que, si es posen recursos, tothom pot participar en la societat”, recalca.

Normalitzar la diversitat

Més enllà del que Esclat ha donat a totes aquestes persones, l’entitat també ha jugat un paper molt important en el conjunt de la societat. De la mateixa manera que han fet altres fundacions o entitats, ha ajudat, explica de la Fuente, a normalitzar la diversitat i demostrar que la inclusió és possible. “Hem aportat el nostre granet de sorra a conscienciar la població que tots tenim dret a la vida, que tots som iguals perquè, realment, tots som diferents”, afirma. Paral·lelament, celebra que, mentre abans la gent se sobtava en veure una persona amb cadira de rodes, ara, en general, ningú s’estranya. “Tot i que encara hi ha discriminació i hem de continuar lluitant, cada cop estem més a prop de posar fi a això”, conclou de la Fuente.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor està en marxa a la web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 16 de setembre.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram