Pare Manyanet Les Corts

Porta principal del Col·legi Pare Manyanet. Foto: Google Maps

L’exprofessor del col·legi Pare Manyanet de les Corts ja suma una dotzena de denúncies per abusos sexuals. Les noves demandes han arribat després que el jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona iniciés la investigació contra el docent –laic i ja jubilat– arran de la denúncia d’una antiga alumna.

Les víctimes van ser estudiants que en els anys 80 i 90 tenien entre 9 i 11 anys. Segons el testimoni d’una de les denunciants, el professor Edelmir Lleixà era excessivament afectuós i agafava les mans de les nenes per apropar-se-les als genitals. Lleixà, que també tocava i acariciava les noies per dins de la roba, cometia els abusos amb l’aula plena d’estudiants i els disfressava de jocs innocents.

Les afectades han constatat que aquests fets eren una pràctica habitual que va durar anys. De fet, les denunciants han detectat que els tocaments es van allargar durant deu cursos.

Suport a les víctimes

L’equip de l’escola ha mostrat la seva “consternació” pels fets. “Hem ofert a les víctimes la possibilitat d’anar més enllà d’allò que preveu la llei, oferint-los escolta i acompanyament. En tot moment hem donat credibilitat als fets denunciats, però hem de mantenir el respecte, també, per la presumpció d’innocència”, ha assegurat el portaveu de les Escoles Manyanet, Borja Aitor Arriaga, en declaracions a Línia les Corts.

Un exprofessor del Pare Manyanet de Les Corts, investigat per abusos sexuals
WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram