pisosLC

Les Corts és el segon districte amb els lloguers més cars. Foto: Arxiu

El barri de les Corts ha patit un augment d’un 20% del lloguer respecte fa un any. I és que segons les dades de les fiances del primer trimestre del 2024 publicades per l’Incasòl, aquest barri té un preu mitjà de 1.321 euros, mentre que fa un any en el mateix període era de 1.102 euros.

Els altres dos barris del districte també han patit un augment del preu del lloguer respecte fa un any. A Pedralbes ha pujat un 11,5%, i a la Maternitat i Sant Ramon el lloguer ha pujat un 8,7%.

D’altra banda, les Corts continua sent el districte amb el segon lloguer mitjà més car de tota la ciutat. Així, se situa amb una mitjana de 1.388,2 euros mensuals, només per darrere de Sarrià-Sant Gervasi, que se situa als 1.651.8 euros.

Pedralbes, el barri més car de Barcelona

Un altre element destacat que deixen les dades del primer trimestre d’enguany és que Pedralbes continua sent el barri amb el lloguer més car de Barcelona, situant-se amb un lloguer mitjà de 2.118,7 euros. Aquesta xifra és gairebé mil euros superior al barri més barat del districte, que és la Maternitat i Sant Ramon, amb 1.202 euros de mitjana.

Val a dir, però, que les dades de l’Incasòl d’aquest primer trimestre del 2024 s’han recollit abans que entrés en vigor la nova regulació dels lloguers que es va començar a aplicar el 17 de març.

Amb tot, el Sindicat de Llogateres ha lamentat la pujada “desmesurada” del preu mitjà del lloguer a Barcelona. En un comunicat, l’entitat assegura que la patronal immobiliària està “boicotejant i desacreditant des del primer dia” la norma que ha de regular els lloguers amb pròrrogues de contractes i fent pujades a través de lloguers temporals.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram