Cortsencs d'Honor

Les 6 candidatures que opten al guardó les ha fet públiques el Districte avui. Foto: Ajuntament

Avui arrenca la votació popular per escollir el Cortsenc i la Cortsenca d’Honor d’aquest any 2022. Estarà oberta fins al 16 de setembre i es porta a terme a través del web de Línia Les Corts de manera totalment anònima i sense necessitat de registre previ, en col·laboració amb el Districte.

Cada persona només pot votar una vegada un cortsenc i una cortsenca (en total, dos únics vots). L’aplicatiu dissenyat per Línia Les Corts ho garanteix controlant la IP dels votants, però no registra cap dada més, respectant l’anonimat de tothom.

Per poder votar només s’ha d’accedir al web linialescorts.cat i buscar a la pàgina principal l’aplicatiu de la votació, de color groc, fàcilment identificable sota el títol “Votació Cortsencs d’Honor 2022”. Aleshores cal seleccionar un cortsenc i una cortsenca i prémer el botó de “Vota”. Tot seguit apareix un missatge que indica que s’ha votat correctament.

És important seleccionar un home i una dona i emetre el doble vot alhora, atès que si no es fa així, l’aplicatiu no permet registrar el vot (un missatge d’alerta indica que s’ha de seleccionar un cortsenc i una cortsenca). Per tant, no es pot votar només un home o només una dona (un sol vot), sinó que s’ha de fer el doble vot per un cortsenc i una cortsenca obligatòriament.

Qui són els candidats i les candidates?

Les 6 candidatures (tres homes i tres dones) que opten al guardó les ha fet públiques el Districte avui després del corresponent procés deliberatiu amb les entitats i els partits amb representació al plenari cortsenc.

En el cas dels homes, els candidats són Joan Vila Prats, president de l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de les Corts-Est, per la seva promoció de l’envelliment actiu i la capacitació de les persones; Josep Suñol Soler, a títol pòstum, empresari, advocat i col·leccionista d’art català, pel seu paper filantròpic i les seves contribucions a la millora social i col·lectiva mitjançant la Fundació Suñol i la Fundació Glòria Soler; i Enric Estany, vinculat des del 1985 al món associatiu i cultural de les Corts, on ha desenvolupat moltes activitats artístiques (en especial teatre i música) i també tasques de gestió.

Pel que fa a les dones, es pot votar per ​Maria Àngels Miró Claria, sòcia activa de l’Associació de Veïns de les Corts des del principi, per col·laborar activament en tots els actes que organitza l’associació i ser un referent en aquest entorn; Reyes de la Corte Fernández, presidenta de l’Eix Comercial Sants-Les Corts, per la seva gran dedicació desinteressada i totalment altruista per dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat dels barris de les Corts i de Sants; o Lola de la Fuente Pérez, experta de reconeguda trajectòria en temes de discapacitat, especialment en paràlisi cerebral, dany cerebral adquirit i trastorns de la mobilitat.

En cas d’empat entre dues o més propostes d’elecció es dirimirà a sorts. L’acte de proclamació del Cortsenc i Cortsenca d’Honor tindrà lloc durant la Festa Major de les Corts d’enguany, el mes d’octubre.