Fundació Suñol

Des de la Fundació Suñol va donar suport a projectes de joves artistes. Foto: cedida

Josep Suñol va ser un empresari, advocat o col·leccionista d’art que va dedicar gran part de la seva vida a millorar les vides d’altres persones. Un exemple és la Fundació Glòria Soler, que des dels seus inicis ha donat suport a projectes de cures pal·liatives pediàtriques i, alhora, a la lluita contra la sida i la leucèmia. El 2017, la Generalitat de Catalunya va reconèixer la seva tasca amb la Creu de Sant Jordi. Ara la seva trajectòria filantròpica l’ha fet ser un dels candidats al Premi Cortsenc d’Honor d’aquest 2022, a títol pòstum. “Per a Suñol, ser candidat a aquest premi significaria ser reconegut en el que era el districte de la ciutat que considerava més proper”, explica en nom de Suñol el gerent de la Fundació Suñol, Jaume Brunet.

Pel que fa a la raó per la qual va decidir oferir un servei de cures pal·liatives per a nens a través de la Fundació Glòria Soler, Brunet diu que una d’elles va ser que en aquell moment, el 2015, no hi havia una atenció d’aquest tipus als hospitals. Això no és tot. També va fer una gran aportació a la societat a través d’un altre projecte, la Fundació Suñol. Allà, assenyala, va exposar la seva col·lecció d’art, que va anar construint des dels anys seixanta fins als 2000.

Joves artistes

Paral·lelament, també va ajudar joves artistes donant-los l’oportunitat d’exposar a la fundació i, així, poder-se donar a conèixer. “Del que més orgullós estava era de tornar a la societat el que li havia donat a ell, fos a través de l’art o de projectes a favor de la salut”, conclou Brunet.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor està en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 16 de setembre.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram