Maria Dolors Camprubi

Un moment de l’acte d’homenatge a Camprubí. Foto: Ajuntament

El Centre Cívic Tomasa Cuevas de les Corts, va ser el passat 13 de juliol escenari d’un acte d’homenatge a una antiga veïna molt especial que havia viscut al districte durant 50 anys: Maria Dolors Camprubí. Se li va posar el seu nom a l’auditori del centre cívic per reconèixer tot el que havia aportat al teatre amateur de les Corts. La iniciativa és resultat d’una proposta de les entitats de la Taula de Dones de les Corts, que després va ser consensuada amb usuaris del centre cívic i aprovada al Ple del Districte del passat mes de març.

Una vida per al teatre

Abans de morir, a l’agost del 2020, Camprubí va demostrar moltes vegades que mereixia un reconeixement com aquest. Part dels seus inicis es remunten a l’escola Santa Teresa de Lisieux, on va treballar com a mestre de teatre, música i dansa; i també a actuacions que va fer amb diverses companyies de teatre amateur, com la Societat Soral de l’Espiga de les Corts. El 1984 va anar més enllà i va fundar el Grup de Teatre de les Corts.

Des d’aquest grup va promoure, entre altres, les ‘Mostres de Teatres de les Corts’ i el ‘Concurs de Teatre Amateur de les Corts’. I, més tard, el 2018 va estrenar la seva obra Soc ningú al Centre Cívic Tomasa Cuevas, entre altres accions que van denotar el seu amor pel teatre. Aquest amor no va sorgir amb els anys ni en una trobada espontània, sinó que sempre havia estat allà. “És el que sé fer. El meu pare ja s’hi dedicava, em ve de família”, va afirmar fa dos anys a Línia les Corts.

WhatsAppTwitterEmailFacebookTelegram