Camprubí té 84 anys i ha dedicat gran part de la seva vida al teatre. Foto cedida

Maria Dolors Camprubí té actualment 84 anys i enguany pot ser escollida Cortsenca d’Honor. La nominació al guardó li ha arribat en reconeixement per la seva tasca a favor del teatre amateur a les Corts, on viu des del 1970. El 1984, després d’acumular anys d’experiència com a mestra de teatre, música i dansa en diferents companyies, va fundar el Grup de Teatre de les Corts juntament amb el seu marit, del qual també en va ser directora.

En conversa telefònica, Camprubí afirma que ha estat tota una sorpresa la nominació. “No m’ho creia i quan m’ho van dir els vaig contestar si no havien trobat ningú més”, afirma amb humor aquesta cortsenca. Amable i riallera, Camprubí es mostra “molt agraïda” pel reconeixement que significa poder aspirar al premi Cortsenca d’Honor. “El teatre i la dansa és el que sé fer. El meu pare ja s’hi dedicava, em ve de família”, afirma. Ara, explica, un dels seus papers és fer una mica d’assessora al Grup de Teatre de les Corts. “El director m’ho consulta tot i jo aconsello una mica. Però vaig deixant pas a la gent més jove. Jo ja he fet prou”, explica.

Per últim, també remarca que segueix formant part del grup de teatre de l’associació Mou-te, format exclusivament per dones. Hi va entrar el 1999 i n’està molt orgullosa. “Això sobretot posa-ho”, diu Camprubí. Queda escrit.

La votació popular dels Cortsencs d’Honor segueix en marxa al web de Línia Les Corts. Hi ha temps per votar fins al 31 de juliol.