Metro L5

Les obres acabaran el pròxim mes de setembre. Foto: Albert Cadanet/ACN

Per a alguns veïns del barri d’Horta és fàcil associar la Línia 5 del metro amb vibracions. És per aquesta raó que TMB vol reduir les molèsties que aquestes provoquen renovant tres quilòmetres de vies entre les estacions de la Sagrera i d’Horta. Es preveu que les obres comencin a Setmana Santa i que acabin durant el mes de setembre.

Des de l’Associació de Veïns d’Horta veuen amb bons ulls “qualsevol voluntat” de voler millorar el dia a dia del veïnat i, encara més, quan es tracta d’unes obres que, recorden, fa temps que fan falta. “Jo mateix pateixo vibracions a casa. I sé de pisos on provoquen sorolls o esquerdes a les parets”, diu el president de l’entitat veïnal, Mokhtar Ayouni, sobre uns problemes que creu que també són fruit “d’obres properes” o del “trànsit de camions”.

Línia inoperativa

Està clar que unes obres en el metro no només tenen repercussió en els veïns de la zona, també en totes les persones que el fan servir. Per tal de reduir el mínim el seu impacte, la rehabilitació es farà en dues fases. En la primera, que serà del 9 al 18 d’abril, estarà tallat el trajecte que connecta l’estació de Verdaguer amb la de Virrei Amat. En la segona, que arrencarà el 9 de juliol, no es podrà agafar el metro per anar de l’estació del Congrés a la de Vilapicina. A partir del 8 d’agost, Horta s’afegirà a aquestes parades.