Obrador dels 15

El forn ha guanyat el premi al millor pa de Sant Jordi. Foto: L’Obrador dels 15

La fleca L’Obrador dels 15, situada al número 209 del passeig de Maragall, al Guinardó, va ser reconeguda fa unes setmanes com el forn que ha fet el millor pa de Sant Jordi d’enguany. Aquest guardó va fer que el local tripliqués la seva producció durant el dia de Sant Jordi, superant totes les expectatives que tenien per la jornada. “Ha estat molt dur perquè teníem la pressió de fer-ho bé ara que havíem guanyat el premi i per la quantitat de gent que va venir”, explica Mònica Gregori, fornera propietària de la fleca.

Gregori agraeix als organitzadors del premi haver rebut el guardó. “Donen valor al pa artesà i més en un dia com Sant Jordi”, explica. I és que el concurs es limita a escollir el forn de pa que faci millor una recepta universal. “Tots seguim el procés que va deixar l’Eduard Crespo, forner de la Fleca Balmes que va crear el pa de Sant Jordi i ens va deixar la recepta per a tots els artesans”, comenta la fornera.

És aquí on L’Obrador dels 15 s’ha diferenciat de la resta per guanyar el reconeixement. Gregori explica que el seu secret es basa en tres punts. “La meva massa mare de sobrassada, formatge i nous és diferent de la resta, aposto pels productes de proximitat i de qualitat i, finalment, tenir passió i amor pel meu ofici es nota molt en el resultat”, explica la fornera.

Amb tot, Gregori acaba lamentant la pèrdua de comerços locals i artesans que està patint la ciutat. “Jo com a barcelonina estic decebuda amb com estem perdent el carisma i l’essència amb el tancament de comerços de tota la vida”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram