Acte d’inauguració del nou espai mèdic. Foto: Hospital Vall d’Hebron

El Servei Català de la Salut, juntament amb l’Institut Català de Salut i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) han engegat el nou CEMCAT (Centre d’Escleròsi Múltiple de Catalunya) al recinte de l’Hospital Vall d’Hebron.

El centre concentrarà, principalment, l’estudi de malalties neuroinmunològiques com és el cas de l’escleròsi múltiple.

LES INSTAL·LACIONS

Es tracta d’un edifici de nova construcció i disposa de 1.800 m2 repartits en tres plantes. El complex inclou el denominat “laboratori de vida independent”, un espai de 35 m2 que simula un apartament automatitzat dividit en diferents habitacions, en el qual s’ensenyarà als malalts de diferents graus, de quina manera poden adaptar-se més fàcilment al seu entorn habitual, en aquest cas el domicili.

UN CENTRE COMPLET

El nou centre neix amb la idea d’integrar en un mateix espai físic l’activitat assistencial amb les àrees de recerca i també de docència.

En aquest sentit, es tractarà des de l’estudi i investigació de la malaltia fins al tracte amb pacients, el diagnòstic i també el posterior tractament simptomàtic que sigui necessari per cada un dels diferents casos.

La direcció del centre correrà a càrrec de Xavier Montalbán, doctor en medicina i cirurgia, especialista en neurologia, per la Universitat Autònoma de Barcelona i també director de l’àrea de neurologia i neuroinmunología del mateix centre sanitari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram