Imatge promocional del combo Papawa. Col·lectiu Sant Gaudenci

Fa un any els propis organitzadors del Sant Gaudenci Rumba Club, una sèrie de concerts de rumba catalana celebrats a la sala Louise Se Va, se sorprenien de l’èxit d’assistència aconseguit. En l’anterior edició van arribar a aplegar-se entre 100 i 200 persones a cada concert.

El col·lectiu Sant Gaudenci va néixer a Horta de mans d’un grup d’amics, amants de la rumba catalana, que des de llavors promocionen aquest gènere musical. Actualment, lluny de mostrar-se aclaparats per l’èxit aconseguit, els seus membres ja engeguen motors de cara a la propera edició d’aquest petit festival.

El Sant Gaudenci Rumba Club 2011 s’estrena el proper 11 de març al Louise Se Va amb un dels grups més destacats del moment. Es tracta dels Papawa, un combo gitano format al 2006 per Ricardo Tarragona Jr, percusionista i cantant, i Sam, un mestre del ventilador, estil de tocar la guitarra característic de la rumba catalana. Al front de Papawa es troba una llegenda viva de la rumba, Peret Reyes, que és el seu cantant titular. La sala obrirà les portes a les 22 h, i el concert començarà cap a les 22.30 h. El preu de l’entrada serà de 6 euros, amb cervesa inclosa. Després del concert, la discoteca oferirà una sessió de música rumbera.

Encara està per confirmar, però els organitzadors es plantegen que en l’edició d’enguany del Sant Gaudenci Rumba Club els concerts es realitzaran una vegada al mes i els divendres; no un cop cada dues setmanes com es va realitzar l’any passat.

ABANS, CARNESTOLTES

En la tasca de difondre la rumba catalana, Sant Gaudenci no es limita tant sols a organitzar el festival a la primavera. Per a la pròxima festivitat de Carnestoltes, Sant Gaudenci estarà a l’Espai Jove Boca Nord per organitzar una festa rumbera. Serà el proper dissabte 5 de març, a partir de les 22 hores. Hi haurà música a càr­rec de Sant Gaudenci Dj i Amenizando Guateques Dj. L’entrada és gratuïta i, per suposat, hi haurà un concurs de disfresses amb regals. Els assistents podran disfressar-se com els seus ídols, ja que la temàtica de les disfresses serà els personatges musicals.

La rumba també sonarà el proper 27 de març, ja que el col·lectiu Sant Gaudenci serà l’encarregat d’organitzar un concert en la inauguració del nou Casal d’Entitats Mas Guinardó.