Búnquers

Turistes aplegats als búnquers del Carmel un capvespre. Foto: Anna Utiel

L’Ajuntament tancarà l’accés nocturn als búnquers del Carmel a partir del pròxim dimarts 2 de maig. El recinte estarà obert cada dia entre les nou del matí i dos quarts de vuit del vespre, en horari d’estiu, i entre les nou i dos quarts de sis de la tarda, en horari d’hivern. Aquesta setmana finalitzen els treballs per instal·lar una tanca de dos metres d’alçada, amb l’objectiu de controlar la gran afluència de persones en aquest espai – especialment de nit – i impedir que es malmetin les restes arqueològiques i preservar el descans dels veïns. En paral·lel, la Guàrdia Urbana adaptarà el dispositiu per continuar mantenint la convivència i evitar concentracions de visitants i conductes incíviques.

Amb el tancament, l’accés passa a quedar restringit al pas en horari nocturn, tal com ja es fa en altres zones enjardinades i parcs públics de la ciutat. El tancament, però, permet mantenir els accessos des dels diferents fronts del Turó de la Rovira. A més, s’ha creat un recorregut extern a la nova tanca que enllaça amb aquests accessos, consolidant així un anell de connexió des de fora de la tanca. Aquest itinerari exterior estarà sempre obert, de manera independent als horaris de tancament de l’interior de l’àmbit.

Segons el consistori, es pretén que l’accessibilitat als búnquers sigui la mateixa, excepte en els moments en els quals es tanquen les portes del recinte museogràfic. En total s’han creat sis portes d’accés a l’interior. A banda, durant el mes de maig, s’afegirà una setena porta que estarà situada a el vessant nord, amb accés a través del mirador nord.