De dia la zona es podrà visitar com fins ara. Foto: Twitter (@elPiscolabis)

A finals de desembre van començar les obres per tancar durant les nits el recinte arqueològic de les bateries antiaèries del turó de la Rovira, l’espai conegut popularment com els búnquers del Carmel. Els treballs, amb un cost d’1,6 milions d’euros, duraran mig any i han de servir per protegir la zona i evitar les aglomeracions i l’incivisme que es produeixen sobretot en horari nocturn.

La intervenció consisteix a instal·lar una tanca de dos metres d’alçada formada per barres massisses d’acer de tres centímetres de diàmetre. Segons l’Ajuntament, es tracta d’unes barres “clavades al terreny de la muntanya sense afectar ni les arrels dels arbres ni les restes arqueològiques”.

Per a l’Associació de Veïns del Turó de la Rovira, l’inici de les obres és una bona notícia perquè és clau per garantir el descans veïnal. En canvi, la plataforma Dignitat Tres Turons creu que aquesta mesura afavoreix la privatització de l’espai.

Una festa de comiat?

Precisament, el passat 17 de desembre (poc abans que comencessin les obres per tancar els búnquers a les nits) hi va haver una macrofesta fins a altes hores de la matinada.

Tot i ser una activitat no permesa, hi havia dos DJ punxant, diversos altaveus i, fins i tot, una barra de bar. Són justament celebracions com aquesta les que han de passar a la història amb el tancament nocturn.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram