Circ Corts

Foto: Districte de les Corts

Del 16 al 18 de juny les Corts acull el Festival Circorts, organitzat pel Districte i on el circ és el gran protagonista, amb artistes i companyies locals, estatals i també internacionals. Alguns dels millors artistes de malabars, acrobàcies, música, poesia i, per descomptat, pallassos, actuaran durant tot el cap de setmana entorn de la plaça de les Ceràmiques Vicens, oferint el millor que saben fer. N’hem parlat amb la directora artística del Festival Circorts, Cristina Cazorla, i podem avançar que hi haurà novetats.

Una carpa per a 200 persones

Fruit de l’esforç per reforçar el valor cultural i fins i tot turístic d’aquest esdeveniment, el Festival Circorts incorpora enguany un nou espai a banda de l’escenari i de l’espai de tallers habitual: una carpa per a 200 localitats que s’ubicarà al carrer Benavent. Allà s’estrenarà un espectacle de cabaret amb la presència d’artistes locals i internacionals. “Es podrà veure sis vegades al llarg del cap de setmana”, explica Cazorla, “i hi haurà passis especials per a la gent gran, el divendres a la tarda, i per als alumnes de l’Escola Lavínia, que cada any col·laboren amb el festival”. Les entrades seran gratuïtes, però s’hauran de reservar a través d’aquesta pàgina web, amb el mateix sistema que es va fer servir durant la pandèmia. Tot i això, Cazorla confia que sempre quedarà alguna entrada lliure per als despistats.

El Festival Circorts estrena una carpa de 200 localitats on es farà un espectacle de cabaret

Una altra novetat respecte als darrers anys és que el festival recupera els espectacles itinerants, que portaran el circ a diversos espais del districte, més enllà del centre neuràlgic de l’esdeveniment.

Artistes de primer nivell

El Festival Circorts ha complert vint anys i està molt arrelat a les Corts. Amb el temps ha passat de ser una activitat de barri a convertir-se en un festival capaç d’atraure artistes emergents amb molta projecció, com la Clara Reina, de la companyia Proyecto Tránsito, guanyadora del festival Panorama Circada 2022 i una de les atraccions d’enguany. “És una artista emergent de Sevilla que fa un espectacle molt bonic amb hula hoops. És molt especial i amb una interpretació física molt potent”, revela la directora creativa del festival, el qual és una de les activitats del programa BCNx10, impulsat per l’Ajuntament amb fons de l’impost turístic i gestionat per Turisme de Barcelona. Trobareu més informació al web de BCNX10.

Més informació al web de Turisme de Barcelona
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram