Menú hivern

Foto: Ajuntament

El Menú de les Estacions tanca aquest hivern la jornada gastronòmica del 2021 que va començar el març passat. Aquesta iniciativa –que s’emmarca en els actes i projectes de Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible– pretén reduir l’impacte del nostre sistema alimentari i combatre el malbaratament d’aliments, elaborant una proposta gastronòmica per a cada una de les estacions amb productes de proximitat i de temporada.

L’edició d’hivern del menú ha comptat amb la col·laboració del xef del restaurant Gat Blau, Pere Carrió, i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de la Universitat de Barcelona (CETT), l’Escola Superior d’Hostaleria i Turisme Jesuïtes Sarrià-Sant Gervasi i l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB).

La proposta arrenca amb un api-rave a la sal amb xips de salsifí, pastanaga confitada amb mel i romaní i suc de rostit vegà. De segon, fregitel·la de peix de costa amb pa amb tomàquet, una recepta molt tradicional elaborada amb peixos de la costa catalana que tenen poc valor comercial i que habitualment no s’aprofiten. La cirereta la posen els postres, amb el clàssic pastís de carabassa.

Les receptes –amb alguna variació introduïda pels xefs de cada establiment– es podran degustar en els més de 160 restaurants de Barcelona i d’arreu de Catalunya que s’han adherit a la iniciativa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram