Les rues tornaran a envair els carrers del districte. Foto: CH

Amb els torrons encara per digerir, els comerciants del districte no aturen la seva activitat i ja treballen en la preparació de Carnestoltes, una festivitat que enguany cau molt d’hora, durant els primers dies de febrer.

Entre les activitats que s’organitzaran a Horta-Guinardó destaca la rua que celebrarà la Federació Cor d’Horta i Mercat el pròxim 6 de febrer a les sis de la tarda conjuntament amb un concurs de disfresses. En principi, la idea de l’eix comercial és iniciar la desfilada al Mirador d’Horta i, després de recórrer diferents carrers del districte, cloure-la a la plaça Bacardí, on se celebrarà el certamen.

Els participants en la rua optaran a tres premis de 500, 300 i 150 euros per a les tres millors comparses, un altre de 100 euros a la millor comparsa infantil i uns altres 100 euros a la millor disfressa individual. Hi haurà un jurat que decidirà els guanyadors del concurs, excepte en la categoria individual, la qual serà decidida pel públic assistent.

Per altra banda, durant el matí els paradistes del Mercat d’Horta i alguns botiguers de la seva rodalia es disfressaran per animar la diada i s’hi celebraran gimcanes per als més petits.

Per la seva banda, Carmel Comerç també celebrarà Carnestoltes amb un grup d’animació que dinamitzarà el mercat del barri durant el matí del 6 de febrer, una jornada durant la qual els comerciants de l’equipament es tornaran a disfressar.