Torna la polèmica pels horaris comercials a la ciutat. El passat dia 1 a la tarda el consistori feia una proposta per eliminar els 10 diumenges d’obertura a l’estiu i crear quatre de nous al maig i a l’octubre. Aquesta proposta es basa en un procés participatiu online engegat per l’Ajuntament a l’octubre.

La proposició ha generat l’enèsima divisió entre els botiguers. Des de Barcelona Oberta, l’associació que engloba els eixos més turístics, han mostrat la seva “indignació” per una oferta a la qual “la majoria del sector s’hi oposa”, un extrem que, tenint en compte la postura de la Fundació Barcelona Comerç –que agrupa les associacions dels barris–, podria tenir matisos. I és que el seu president, Vicenç Gasca, veu amb bons ulls la proposta municipal. “El conjunt del comerç no té necessitat d’obrir els diumenges”, assegura Gasca, que emplaça l’Ajuntament a buscar el suport d’altres partits per portar la proposta al Ple.

Un suport que ara per ara sembla difícil. Des de CiU ja han acusat el govern de Colau de “fer saltar pels aires el consens assolit amb el sector” la passada legislatura. Des del PSC també critiquen la decisió, tot i que posen èmfasi en la “poca participació” que ha tingut l’enquesta: 1.913 aportacions, de les quals només 206 van venir des de botigues o eixos.

Des del consistori es defensen adduint que aquest procés “no es basa només en una enquesta”, i que va acompanyat d’estudis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram