Manuel Reyes

Cada cop són més les persones que tenen por de sortir de casa seva, ja que desconfien que quan hi tornin hi hagi alguna persona a dins sense el seu permís. I és que dues de cada quatre ocupacions que es fan il·legalment a Espanya es produeixen a Catalunya. De fet, la majoria d’aquestes es duen a terme a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

Ada Colau, que va arribar a l’alcaldia de Barcelona encapçalant moviments que suposadament reclamaven habitatges dignes, poc o res ha fet per solucionar-ho en aquests més de sis anys que porta com a alcaldessa. Algú coneix promocions d’habitatges municipals que siguin fruit de la seva gestió? Ha donat solucions a les reivindicacions socials que ella plantejava quan estava fora del consistori? La veritat és que tot el contrari.

Barcelona i els voltants s’han transformat en territori ocupa friendly. La gent amb pocs recursos i les famílies vulnerables ara tenen pitjors condicions que abans. Les màfies s’aprofiten de la desgràcia de molts per fer negoci, i els ajuntaments no fan habitatge públic ni posen les condicions per promoure la iniciativa privada. Resultat: paràlisi total.

Dues de cada quatre ocupacions que es fan il·legalment a Espanya es produeixen a Catalunya

Mentrestant, la gent que té un pis pateix per evitar que l’ocupin. Saben que, si això passa, els ajuntaments es posaran del costat dels que trenquen la porta i no pas dels propietaris, els quals hauran d’anar al jutjat i cobrir-se de paciència durant mesos o fins i tot anys per recuperar la seva propietat.

Per això, davant el problema de l’ocupació fa falta un govern que tingui les coses clares i que posi les solucions damunt la taula. Des del Partit Popular afrontem la qüestió des d’un doble vessant. Per un costat, solucions per a les famílies que tinguin ingressos reduïts, promovent habitatge tant públic com privat i augmentant-ne l’oferta. D’altra banda, tolerància zero amb les màfies i els que ocupen il·legalment i conflictiva un habitatge, per tal que els propietaris puguin recuperar casa seva en menys de 12 hores. Ja n’hi ha prou!

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona