Rocafort

La magistrada considera que l’obra s’hauria d’haver tramitat com una modificació del Pla General Metropolità. Foto: Google Maps

Ja en van tres. La justícia ha tombat l’eix verd del carrer Rocafort, dins l’anomenada Superilla, en el que suposa la tercera sentència contra el projecte.

La magistrada considera que l’obra s’hauria d’haver tramitat com una modificació del Pla General Metropolità (PGM) i no com una intervenció ordinària. La sentència dona la raó a Barcelona Oberta, que havia recorregut les quatre peatonalitzacions que conformen la Superilla, un dels projectes estrella dels mandats d’Ada Colau.

Fins ara la justícia ha sentenciat en contra de tres dels quatre eixos verds: el de Consell de Cent el setembre del 2023, el del carrer Comte Borrell la setmana passada i ara el del carrer Rocafort.

“Es pot fer millor”

L’alcalde Jaume Collboni ja ha dit que no desmantellarà l’eix verd de Rocafort tal com marca la sentència. En una entrevista a RNE, Collboni ha explicat que el consistori recorrerà la decisió perquè està convençut que els serveis urbanístics “van fer les coses bé”, però també ha afirmat que “es poden fer millor”.

En aquest sentit, ha assegurat que en el futur el govern municipal tindrà en compte la “debilitat jurídica” del projecte i també ha remarcat que actualment s’estan fent intervencions per valor de 2,5 milions d’euros sobre aspectes de les obres “que no s’han acabat bé”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram