Parella esport

Foto: Freepik

L’exercici físic és imprescindible per a una bona qualitat de vida, i els seus efectes van molt més enllà dels que habitualment destaquem. L’activitat física regular és, per descomptat, el millor complement a una dieta saludable i molt necessària per mantenir en forma els músculs i les articulacions. La novetat és que, segons la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, l’exercici físic pot reduir fins a un 30% el risc de càncer de mama, de còlon, de bufeta, d’endometri, d’esòfag i d’estómac.

Segons els experts, la prevenció del càncer comença fent trenta minuts diaris d’exercici físic. D’aquesta manera es controla el pes, es millora la regulació hormonal, s’enforteix el sistema immunitari i es redueix la inflamació, els nivells de sucre a la sang i la resistència a la insulina. A més, l’exercici també és bo per als malalts de càncer, perquè redueix el cansament, ajuda a combatre la depressió i influeix positivament en els tractaments.

Això sí, per molt bo que pugui ser l’exercici físic regular, els metges consideren clau l’adopció d’estils de vida saludables i evitar el tabac, l’alcohol, la mala alimentació, el sedentarisme i l’exposició solar sense protecció, factors de risc evitables.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram