Logo Castellers Sagrada

Els Castellers de la Sagrada Família hem commemorat el XXI aniversari en el marc de les Festes de Tardor del barri, que es van celebrar entre el 20 i el 22 d’octubre. Una commemoració que es va compartir amb els veïns i veïnes en organitzar i col·laborar en diferents actes inclosos en el programa d’aquestes festes.

Al marge de la tradicional Diada Castellera, que va tenir lloc el diumenge al carrer Marina, davant el temple, la colla castellera del barri vam ser els encarregats d’organitzar els concerts que van animar la nit del divendres, amb les actuacions del grup de Cervera Lasta Sanco i l’orquestra Allioli, amb el seu repertori festiu de versions de música i cançons catalanes. Uns concerts que van fer viure una nit molt especial a tots els assistents amb el temple de la Sagrada Família com a decorat immillorable.

Després d’aquesta primera jornada, la nostra implicació amb les festes del barri es va centrar en la participació en les activitats i tallers familiars que, sota el lema de ‘El Batec del Poblet’, diferents entitats van organitzar davant l’Ateneu del Poblet, al carrer Nàpols, entre Rosselló i Provença. Un d’aquests tallers el vam fer membres de la colla per mostrar a grans i petits algunes de les peculiaritats d’aquesta tradició catalana, i vam enfaixar tots aquells que volguessin sentir les sensacions de ser casteller per un dia. També vam oferir xocolata i melindros a tots aquells que s’acostessin a participar o observar el desenvolupament dels diferents tallers d’aquest Batec del Poblet.

El diumenge dia 22 d’octubre arribaria el moment més àlgid de la celebració del 21è aniversari de la colla, amb la celebració de la Diada davant del temple de Gaudí. Acompanyats dels Castellers de Lleida i dels Castellers de Sant Cugat, no vam poder carregar el 3d7 amb agulla, per una despenjada del pom de dalt, però després de completar un 4de6 amb agulla vam tornar a tenir bones sensacions al descarregar amb solvència els 4de7 i 3de7. Els Castellers de Sant Cugat van fer la millor actuació (2d7, 3d8, 5d7, pilar de cinc), mentre els Castellers de Lleida van desmuntar dos intents de 4d8 i van descarregar els 5d7, 4d7 amb agulla, 4d7 i pilar de cinc.

I després de l’actuació i les accions finals de celebració amb música de gralles, balls, fotos, bateig de nous membres, passarel·la per la canalla i discursos, la colla de la Sagrada Família, acompanyats d’alguns castellers de les dues colles convidades, ens vam traslladar davant de l’Ateneu del Poblet per celebrar, al mateix carrer Nàpols, el tradicional dinar de germanor.

Les festes de tardor del barri de la Sagrada Família van tornar a tenir una bona resposta per part dels seus ciutadans i d’aquells visitants que es van apropar al temple aquell cap de setmana, i van servir novament per veure la nostra vinculació Família i la de moltes altres entitats culturals i socials amb la vida del barri, tot plegat amb la col·laboració amb la Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Família per poder tirar endavant un any més aquestes Festes de Tardor.