obres rambla Catalunya

La màquina d’asfaltatge a la cruïlla de la Rambla de Catalunya amb Rosselló. Foto: Jordi Bataller/ACN

La rambla de Catalunya comença a renovar tot el paviment de la calçada i la previsió és enllestir-ho durant aquest mes de maig. Les actuacions es faran, principalment, durant dos caps de setmana, el del 4 i 5 i el 25 i 26 de maig, mentre que el del 19 i 20 es faran les pavimentacions de les cruïlles de la Rambla Catalunya.

Els treballs de renovació de l’asfalt comportaran restriccions de trànsit els caps de setmana d’aquest mes i l’Ajuntament recomana consultar les afectacions, si bé es mantindrà el pas de veïns i serveis. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, assenyala en declaracions als mitjans que l’objectiu és renovar “abans que hi hagi incidències pel deteriorament”.

Es tracta de la primera via emblemàtica de la ciutat que es pavimentarà en el marc del Pla de Manteniment Integral, sota el paraigua del Pla Endreça. Segons Bonet, a la Rambla Catalunya no s’intervenia de forma integral des del 2009, si bé si han anat fent actuacions. “El que fem ara és posar-ho en solfa, amb bona qualitat i amb anys de vida al davant”, explica.

600.000 metres quadrats d’asfalt

La renovació del paviment preveu renovar uns 600.000 metres quadrats d’asfalt fins al 2028 amb un pressupost de 28,9 milions d’euros per evitar les incidències i el deteriorament de l’espai públic arreu de la ciutat. L’actuació es farà entre l’avinguda Diagonal i la ronda de la Universitat. Amb cada pavimentació es torna a pintar també la senyalització horitzontal, posant especial atenció als passos de vianants, els carrils bici i els entorns escolars.

Així, durant aquest any també està previst fer-ho en vies bàsiques com l’avinguda Diagonal, la plaça de Tetuan, carrer de Sants i Creu Coberta, passeig de la Zona Franca o la plaça de Lesseps.

Les actuacions d’aquest cap de setmana s’han fet a la calçada Llobregat, és a dir, en sentit mar. Aquest dissabte va afectar el cordó de serveis i es va mantenir el carril de circulació mentre que diumenge a partir de les nou del matí van començar els treballs de fressat i estesa de l’asfalt i es va tallar la circulació a la rambla de Catalunya entre l’avinguda Diagonal i la Gran Via.

Els treballs continuaran els dies 19 i 20 de maig, que és quan es faran les pavimentacions a les cruïlles de Rambla de Catalunya amb els carrers de Còrsega, Rosselló, Provença, Mallorca, València, Diputació i la Gran Via. Aquestes actuacions també comportaran afectacions a la mobilitat en aquests punts i es produiran desviaments de la circulació.

Afectacions als autobusos

Pel que fa a l’actuació a la cruïlla amb la Gran Via comportarà, a més, afectacions en algunes parades de bus que es troben en l’àmbit de l’obra. S’anul·larà la parada de bus de Gran Via-Balmes, de les línies 7, 54, H12 i X1. Pel que fa a les línies interurbanes que fan parada en el tram de la Gran Via entre el carrer de Balmes i la Rambla de Catalunya, les parades es desplaçaran al tram anterior del tronc central, entre la plaça de la Universitat i el carrer de Balmes.

Les actuacions es reprendran el 25 i 26 de maig amb la pavimentació de la calçada Besòs, és a dir, en sentit muntanya. L’obra es farà igual que l’altre sentit, dissabte s’ocuparà el cordó de serveis i es mantindrà un carril de circulació i diumenge es tallarà el trànsit i es permetrà el pas de veïns i serveis i pels carrers transversals.

En el tram entre la Gran Via i la ronda de la Universitat dissabte es faran treballs previs sense afectació a la circulació i diumenge es mantindrà un únic carril de circulació en sentit muntanya. En sentit mar, els vehicles es desviaran per la Gran Via i el passeig de Gràcia.

Hi ha actuacions previstes que ja s’ha realitzat les últimes setmanes com per exemple les de la Via Júlia o el passeig de Santa Coloma. Altres, com és el cas de la rambla de Catalunya o la plaça de Tetuan, aquestes pròximes setmanes.

De cara a l’estiu, per minimitzar els inconvenients per a la ciutadania, es realitzaran les actuacions als diferents trams de l’avinguda Diagonal, al carrer de Sants i de la Creu Coberta i a la Via Favència. La resta d’actuacions es realitzaran durant la tardor i les pavimentacions del carrer del Foc i el passeig de la Zona Franca es compassaran amb les obres d’ampliació de la xarxa d’aigua freàtica.

El Pla Endreça preveu 3.000 obres per tota Barcelona: consulta les millores al teu barri
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram