Manuel Reyes

Des de fa força temps, els veïns de l’àrea metropolitana de Barcelona estem pagant un impost totalment injust i que només es paga aquí. El tribut de la mobilitat no existeix enlloc. Ni a qualsevol altre indret de Catalunya ni de la resta d’Espanya hi ha aquesta obligació impositiva.

I és que és injust haver de pagar dues vegades pel mateix concepte, que és exactament el que passa amb aquest tribut que es van treure de la cistella. De fet, ja paguem l’IBI de qualsevol bé immoble (com un pis, un traster, un pàrquing o un local), en el qual, a més a més, hi carreguen aquest mal anomenat tribut de la mobilitat.

Barcelona i els municipis dels voltants, governats àmpliament pel PSC, no s’aturen pressionant fiscalment els seus veïns. Les famílies no podem suportar cada cop més impostos. Cal recordar que a Catalunya tenim 19 impostos propis, cosa que ens situa al capdavant de les comunitats autònomes amb pitjor fiscalitat.

Barcelona i els municipis dels voltants, governats àmpliament pel PSC, no s’aturen pressionant fiscalment els seus veïns

Cal rebaixar els impostos per activar l’economia, per recuperar l’activitat i perquè les empreses generin més llocs de treball. La millor política social que pot fer un govern és posar els mitjans perquè tant autònoms com emprenedors puguin crear aquests nous llocs de treball que tant fan falta.

Malauradament, i malgrat que està més que demostrat que amb impostos baixos finalment es recapten més ingressos per part de les administracions, tant el Govern de Catalunya com el govern central estan capficats a incrementar els impostos constantment.

Ara és l’hora de construir una alternativa política a tots els ajuntaments de Catalunya per defensar una altra forma de gestionar els nostres pobles i ciutats. Una forma basada en la bona gestió i a rebaixar els impostos, al mateix temps que se centren les prioritats a ajudar les persones que tenen més dificultats en aquests moments tan complicats que estem vivint. Aviat, tots tindrem la paraula.

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona