Manuel Reyes

La cistella de la compra no para de créixer d’una manera força preocupant. Hem vist com el rebut de l’energia elèctrica ha fet un creixement espectacular des de l’any passat. De fet, molt abans de la invasió russa d’Ucraïna. Per tant, no és conseqüència d’aquesta maleïda guerra, sinó que són uns altres els motius d’aquest encariment.

Mentre que el govern central ha estat de braços plegats i sense fer res –no ha aplicat mesures per aconseguir abaratir els costos–, les llars familiars fan terribles esforços per pagar les factures i les empreses perden competitivitat.

Però aquesta no ha sigut l’única pujada. Al creixement de la llum cal sumar-hi el dels preus de les benzines i carburants, del gas i de molts dels aliments més bàsics, com la llet, els ous, el pollastre o l’oli. Mentre que l’escalada de preus sembla imparable, els governs locals no paren d’apujar impostos. És el cas de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), dirigida pel PSC i Ada Colau, on acaben d’apujar el rebut de l’aigua un 4%. Augments que se sumen al tribut metropolità (puja un 3%) o a la taxa de tractament de residus (que puja més d’un 5%).

Mentre que l’escalada de preus sembla imparable, els governs locals no paren d’apujar impostos

A més a més, ara que encara estem en temps de fer la declaració de la renda, veiem que Catalunya és un autèntic infern fiscal, amb els trams autonòmics més alts de tot el país. I és que el Govern de la Generalitat no dona treva. No només ens ofega amb l’impost de la renda més car per a les famílies amb menys ingressos, sinó que a sobre tenim més de 18 impostos propis que ens posen els primers de la classe en pagar més.

Amb aquestes pujades fiscals i l’increment de recaptació per l’IVA, les administracions tenen 9.000 milions de més que hem pagat entre tots. Per això és de justícia que es retornin els diners als contribuents amb les rebaixes d’impostos que hem proposat des del Partit Popular. Persistirem per aconseguir-ho, mentre els que manen miren cap a un altre costat.

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona