Manuel Reyes

Ens trobem en un moment molt delicat. Moltes famílies ho estan passant fatal per poder arribar a final de mes. El rebut de la llum no para de pujar. També ho fa el del gas, l’aigua o la benzina. Els productes de primera necessitat també ho fan, i cap cop és més car omplir la cistella de la compra. La inflació està pels núvols i moltes persones encara continuen en ERTOs o a l’atur.

Davant d’aquesta situació tan greu per a molts ciutadans, en la qual encara no hem superat ni la pandèmia ni la crisi econòmica i social, no pot ser que les administracions escanyin més les butxaques dels contribuents amb noves pujades d’impostos.

Aquest és el cas de molts ajuntaments governats pel PSC i els seus socis separatistes, i també és el cas de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que novament apuja el tribut metropolità a milers de llars arreu de Barcelona i dels municipis que conformen la metròpoli.

No pot ser que les administracions escanyin més les butxaques dels contribuents amb noves pujades d’impostos

No és de justícia aquest tribut que no es paga en cap altra zona metropolitana de Catalunya o de la resta d’Espanya. No pot ser que només per ser propietari d’un pis, un pàrquing o un local hagis de pagar aquest impost a més del corresponent IBI, ja que a l’hora d’agafar el transport públic també et cobren (i molt, ja que Barcelona té uns dels preus més elevats de les ciutats europees del nostre entorn).

Doncs ara, la senyora Colau, el PSC i la resta de socis han apujat la taxa metropolitana de residus municipals un 5,1%, mentre que el tribut metropolità augmenta un 3%. Pujades del tot fora de lloc, ja que els sous de les famílies no han pujat en aquestes quantitats. De fet, directament no han pujat.

És temps de canvi. Aquells que només es recorden de les persones en el moment de demanar el vot han demostrat estar molt allunyats del que Barcelona i el seu entorn metropolità necessita. Per això, cada cop som més els que treballem per construir l’alternativa des del sentit comú i les inquietuds que tenen milers de veïns de la metròpoli.

Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels, exdiputat al Parlament i president del PP a la demarcació de Barcelona